Dr. Salvador Sarró Maluquer

Psiquiatre. Col·legiat núm. 080827765 (COMB)

El Dr. Sarró, MD, PhD, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i Doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, i especialista via MIR en Psiquiatria.

Amb més de 30 anys d’experiència, ha treballat a diferents unitats d’hospitalització i ha exercit diferents càrrecs de gestió clínica i de direcció. Així mateix, ha realitzat activitat docent amb estudiants de medicina i especialistes MIR, PIR i EIR, així com professor a la Facultat de Medicina de la Universitat Internacional de Catalunya.

És membre i investigador de referència de la Societat Espanyola de Psiquiatria Salut Mental (SEPSM) i ha estat membre a diferents juntes directives de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental (SCPSM).

Ha dirigit i col·laborat en diferents projectes de recerca finançats per convocatòries competitives tant públiques (projectes FIS de l’Institut de Salut Carles III, del Cibersam i de l’Agaur de la Generalitat de Catalunya,…), com a privades (Fundació Seny, Acadèmia de Ciències Mèdiques i la Salut de Catalunya i les Balears, Fundació la Marató de TV3,…). És autor de més de 140 articles publicats a revistes internacionals indexades peer-review, i ha participat com a ponent en conferències nacionals i internacionals.

La seva principal àrea d’interès s’ha centrat en els trastorns psicòtics i en l’esquizofrènia, fent estudis amb les tècniques més innovadores de neuroimatge i de genètica. Així mateix, ha participat en nombrosos assaigs clínics internacionals amb nous fàrmacs especialment a l’àrea de l’esquizofrènia i depressió. Juntament amb el grup de recerca de FIDMAG Research Foundation i de l’hospital de Sant Pau van publicar per primera vegada els resultats d’un assaig clínic de l’ocupació de l’Estimulació Cerebral Profunda (DBS a les sigles en anglès) a l’esquizofrènia, investigació que recentment (2022 ) ha rebut nou finançament per part de “La Marató de TV3” i de l’Instituto de Salud Carlos III.

Al llarg de tots aquests anys ha acumulat una àmplia experiència en el diagnòstic diferencial i tractament dels trastorns psiquiàtrics, buscant optimitzar al màxim l’efectivitat i la resolució dels pacients per ajudar-los a assolir com més aviat millor un benestar psíquic i emocional. Amb un ampli coneixement dels tractaments, tant psicoterapèutics com farmacològics, té molta experiència en l’avaluació de l’estat de cada persona i establir-ne el potencial de millora, indicant les estratègies i els fàrmacs que d’una manera més efectiva ajudaran de forma més ràpida a recuperació.