Dra. Elena Padrell Caixés

Psiquiatra. Col·legiada núm. 434301507 (COMT)

La Dra. Elena Padrell, MD, PhD, va obtenir la seva llicenciatura en medicina a Espanya, per posteriorment traslladar-se als Estats Units a cursar la residència en psiquiatria, doctorant-se en Psicofarmacologia bàsica al Mount Sinai Medical Center, de Nova York.

Compta amb més de 25 anys d’experiència en la professió i una extensa formació en diferents camps de l’especialitat, i hi ha contribuït i publicat diversos estudis de recerca clínica. Ha combinat la seva tasca assistencial amb la docència, i és professora adjunta d’estudiants i residents MIR a diversos hospitals dels Estats Units i Catalunya. Paral·lelament desenvolupa una intensa activitat investigadora i divulgativa, formant part de múltiples projectes de recerca, i és autora de nombrosos articles científics de l’especialitat i ponent assídua en congressos.

És experta en Psicofarmacologia, trastorns afectius com la depressió i els trastorns bipolars, trastorns d’ansietat, estrès posttraumàtic i TOC, trastorns resistents a tractaments habituals amb estimulació magnètica transcranial i esketamina, psicogeriatria (des de trastorns cognitius lleus fins a demències) i Psiquiatria transcultural.